Ole Peter Andersen var et kendt ansigt i byens gader. I over 30 år var han brødkusk for Fællesbageriet i Kalundborg, og værdsat som en punktlig, præcis, pligtopfyldende og altid meget hjælpsom mand.

Ole Peter Andersen, der blev 71 år, stammede fra Bjørnstrup på Røsnæs. Han var i en periode bestyrelsesmedlem af Kalundborg Broderlige Hjælpeforening, KBH, hvis våbenskjold, et fast broderligt håndtryk, kan ses på marmortavlen.

Hjælpeforeningen, der skulle yde medlemmerne økonomisk støtte i tilfælde af sygdom, blev stiftet i 1879. Ud over at fungere som hjælpeforening, var KBH også stedet, hvor brødrene kunne mødes i hyggeligt samvær. Ofte med hustruerne ved deres side.

Bisættelsen fandt sted fra Vor Frue Kirke, hvor der omkring kisten var faner fra Hjælpeforeningen, Arbejdsmændenes Fagforening, den Socialdemokratiske Partiforening og Aldersrenteforeningen. Ole Peter Andersen efterlod sig foruden sin hustru, tre døtre.

I 1976, efter 73 års virke, havde den offentlige sociale omsorg i Danmark udviklet sig i en sådan grad, at tiden var løbet fra den gamle syge- og hjælpeforening. På en ekstraordinær generalforsamling besluttede de daværende 180 medlemmer, at opløse foreningen, der i sin storhedstid talte 250 brødre.

Lokale historier

Gå på opdagelse i de historiske arkiver

Gå direkte til Arkiverne

Kontakt os

Vi er altid klar til at hjælpe. Vores kontor og vores telefoner er åbne mandag til torsdag fra 12.00 til 14.00. Du er også velkommen til at kontakte os pr. mail. Her på hjemmesiden kan du finde svar på ofte stillede spørgsmål under fanebladet "kontakt".

Esbern Snaresvej 15
4400 Kalundborg

+45 59 51 27 85
Man-tor 12.00 til 14.00, fred. lukket.