Monument og gravsted er specielt på grund af det fine stakit.

Julius Ferdinand Kleinsang, 1854-1911, der kom i lære hos glarmester Christensen i Kalundborg, fik som svend arbejde i København, hvor glarmester Folmer også drev en lille kunsthandel. Efter Folmers død, kastede Kleinsang sig over kunsthandlen, og solgte mange danske kunstnernavne på udstillinger i Dresden, München og Paris.

Inden sin død havde Kleinsang, der var ugift, oprettet `Kunsthandler Julius Kleinsangs legat til fordel for hans fødeby Kalundborg´. Et legat på 400.000 kroner, der blandt andet bestod af et konfirmations- og brudelegat, et beregnet for mellemstandens borgere over 50 år, et for enker eller forladte, samt et antal fripladser på Kysthospitalet og det ikke helt almindelige `Legat til afholdelse af en julefest´. En legendarisk fest, der så vidt muligt, fandt sted femte juledag i Vor Frue Kirk.

Julius Kleinsang, byens velgører, fik selv designet sit gravsted på Sct. Olai Kirkegård, hvor stenen oprindelig var indhegnet af et jerngitter, som en blåregn slyngede sig omkring.

Lokale historier

Gå på opdagelse i de historiske arkiver

Gå direkte til Arkiverne

Kontakt os

Vi er altid klar til at hjælpe. Vores kontor og vores telefoner er åbne mandag til torsdag fra 12.00 til 14.00. Du er også velkommen til at kontakte os pr. mail. Her på hjemmesiden kan du finde svar på ofte stillede spørgsmål under fanebladet "kontakt".

Esbern Snaresvej 15
4400 Kalundborg

+45 59 51 27 85
Man-tor 12.00 til 14.00, fred. lukket.